Een greep uit onze basis opleidingen

Hoofd BHV

Lesinhoud

Als Hoofd BHV heeft u de verantwoordelijkheid voor de juiste inrichting van de BHV organisatie. Zo bent u verantwoordelijk voor de interne uitvoering en zorgt u ervoor dat de bedrijfshulpverleningsorganisatie kan functioneren door onder andere de kennis en kunde van uw BHV-ers op peil te houden. Daarnaast zorgt u er ook voor dat de benodigde materialen beschikbaar en gekeurd zijn. Tijdens deze opleiding stelt u een ontruimingsplan op en leert u deze te onderhouden. Hierbij zorgt u ook voor de uitvoering van de Risico Inventarisatie & evaluatie om uw eigen organisatie op het gebied van bedrijfshulpverlening te kunnen adviseren.

Na afronding heeft u kennis van

Bedrijfsnoodorganisatie volgens de NEN8112:2017 norm
Het inrichten van een bedrijfshulpverlenings organisatie
Jouw eigen actuele beleidsplan
De theorie en hoe deze toe te passen is in de praktijk

Certificering

Na succesvolle afronding zal er een certificaat worden overhandigd als bewijs van deelname.

BHV'ers

Lesinhoud

Iedere organisatie is vanuit de wet verplicht om goede maatregelen te nemen voor de bedrijfshulpverlening. Een belangrijk onderdeel hiervan is het opleiden van BHV-ers binnen uw organisatie. Als BHV’er bent u getraind om hulp te bieden bij diverse incidenten op de werkvloer, zoals een ongeval, brand of ontruiming. In geval van nood kan u de collega’s, aanwezige klanten en leveranciers in veiligheid brengen.

Na afronding heeft u kennis van

De risico's van een beginnende brand
Het herkennen van een beginnende brand
Het herkennen en behandelen van verschillend letsel
Reanimatie en hoe deze toe te passen is met of zonder AED
De belangrijkste zaken omtrent calamiteiten communicatie.
Het ontruimen van een gebouw

Ploegleider

Lesinhoud

Als ploegleider wordt er van je verwacht dat je kennis hebt van het gebouw en de bijbehorende risico’s. Om de kwaliteiten van de BHV-ers goed in te zetten, ken je de BHV procedures en ben je in staat om tijdens een calamiteit de juiste prioriteiten te stellen. Hierbij stuur je de BHV-ers centraal aan en verdeel te je taken door effectief te communiceren. Daarnaast ben je in staat om oefeningen te organiseren en achteraf te evalueren.

Na afronding heeft u kennis van

Wet- en regelgeving omtrent Bedrijfshulpverlening
Werken met scenario's
Leiding geven aan de BHV-inzet
Alarmering- en communicatiemiddelen

Reanimatieles

Lesinhoud

U leert de handelingen die u uit moet voeren bij een reanimatie. Tijdens deze les wordt zowel het reanimeren met als zonder AED behandeld. Zo weet u wat u moet doen bij een hartstilstand en bent u in staat om levens te redden.

Na afronding heeft u kennis van

Reanimeren met AED
Reanimeren zonder AED
Bel mij terug!
close slider

    Bel mij terug