Een greep uit de specialistische opleidingen

Ademluchtdrager

Lesinhoud

Het opleiden van BHV-ers tot ademluchtdrager is verplicht bij bedrijven in complexe gebouwen of wanneer er gevaarlijke stoffen of installaties aanwezig zijn. Nadat u medisch gekeurd bent leert u om te gaan met het ademluchttoestel en hoe u deze op de juiste wijze dient te gebruiken. In het geval van calamiteiten kunt u fungeren als gids voor de brandweer.

Na afronding heeft u kennis van

Ademhalingsprincipes
Gevaren die de ademhaling kunnen bedreigen
Het voorkomen van een ademcrisis
Het juiste gebruik van het ademluchttoestel
Het opsporen van een slachtoffer
Het verplaatsen en behandelen van een slachtoffer

EHBO Code95 (Chauffeurs)

Lesinhoud

De U21 EHBO/BHV voor chauffeurs is erkend door het CCV en geeft met een dag cursus recht op 7 accreditatiepunten in het kader van code 95. De cursus kan jaarlijks worden herhaald. Zo houdt u kennis en kunde op peil.

VCA (VOL)

Lesinhoud

VCA kent twee varianten, één voor de uitvoerende medewerker ook wel VCA Basis genoemd. De andere variant is specifiek voor leidinggevenden en noemen we VCA VOL. U leert veilig en gezond werken in risicovolle werkomgevingen aan de hand van een lijst met aandachtspunten en werkmethodes. Als leidinggevende gaat u tijdens de VCA VOL specifiek in op items waarmee u te maken krijgt bij het aansturen van uw medewerkers met het oog op veiligheid, gezondheid en het millieu.

Na afronding heeft u kennis van

Regelgeving & Veiligheidsregels
Veilig werken, overleg en inspecties
Preventie
Persoonlijke beschermingsmiddelen
Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
Gevaarlijke stoffen
Ongevallen
Noodsituaties
Bel mij terug!
close slider

    Bel mij terug